LeefstijlXtra
Marian Nillesen

Gezonde keuzes maken die bij jou passen!

Wijchen 

Mijn naam is Marian Nillesen, woonachtig in Groesbeek en werkzaam in Wijchen. Ik houd van mijn gezin, mijn werk, wandelen, gezelligheid en een goed gesprek. Als het even kan, fiets ik naar mijn werk. Mijn passie heb ik gevonden in het bijdragen aan gezondheid en geluk.

‚ÄčTotale aanpak

Leefstijl gaat veel verder dan alleen gezonde voeding, bewegen en gedrag veranderen. Onderwerpen als ontspanning, slaap en omgaan met stress komen aan bod. Ook gaat het over hoe je in het leven staat, wat  jouw waarden en overtuigingen zijn, wat belangrijk voor jou is en hoe je hier naar kunt leven. Heb jij de regie in handen of word je geleefd? Het gaat over bewustwording, over jouw gedachten en gevoelens. Kortom: het gaat over jouw leven en hoe jij jouw leven wil leven. Hierin mogen bijdragen daar word ik blij van.

Mijn specialisatie:

Ik ben gespecialiseerd in diabetes/suikerziekte en in het omgaan met eetbuien. Ik heb de ACT opleiding gevolgd, waardoor ik handvaten heb gekregen om u te coachen als u eetbuien heeft of ander ongezond gedrag wat u steeds belemmert om gezond te leven. Samen kijken we wat belangrijk is in uw leven en welke acties hierin bijdragen.

Leefstijl als medicijn

Naast leefstijlcoach in het Leefstijlcentrum werk ik sinds 2003 als praktijkondersteuner bij een huisartsenpraktijk. Ik vind het geweldig om te zien wat een verbetering van leefstijl kan geven: mensen voelen zich fitter, verliezen gewicht en een chronische ziekte kan verminderen of zelfs verdwijnen. Mensen met diabetes kunnen door een verbetering van leefstijl minder medicijnen gaan gebruiken of zelfs helemaal stoppen! Toch blijkt in de praktijk dat het veranderen van een leefstijl vaak niet zomaar lukt. Xtra begeleiding brengt hier verandering in. In de afgelopen jaren heb ik vele  groepen met veel succes gedraaid waarin mensen daadwerkelijk blijvend afvielen en  meer gezondheid gingen ervaren.

Daarnaast organiseer ik al jaren de Diabetes Challenge in Wijchen.

ACT therapeut  Coaching op Leefstijl (CooL)  Diabetes  POH-S