OPROEP: Deelnemers gezocht voor pilot leefstijlcoaching voor honden

In Nederland heeft maar liefst 35% van de honden last van overgewicht. Dit heeft negatieve gevolgen voor de gezondheid. Meestal komt het erop neer dat ze teveel eten, de verkeerde dingen eten en te weinig bewegen. Zou leefstijlcoaching ook bij honden zinvol kunnen zijn?

 

Het zijn dan natuurlijk niet de honden die coaching nodig hebben, maar hun baasjes. In de praktijk blijkt het voor veel hondenbezitters niet mee te vallen om een gezonde leefstijl voor hun hond te hanteren. Het is moeilijk om de hond niet te verwennen met snacks, zeker niet als ze je lief aankijken en pootjes geven. Ook lukt het bij veel mensen niet om voldoende met de hond te wandelen. Om hierin te ondersteunen hebben de leefstijlcoaches uit de regio Nijmegen samen met een kynologisch gedragstherapeut van DogVisie (hondenfluisteraar) een coachtraject ontwikkeld om hondenbezitters te helpen om hun honden af te laten vallen. Hierbij wordt uitgegaan van dezelfde principes van leefstijlcoaching voor mensen met overgewicht. Het programma duurt drie maanden en bestaat uit drie bijeenkomsten, waarvan één met de honden erbij. Deelnemers leren de richtlijnen voor gezonde voeding en beweging voor honden, en hoe je het gedrag van jezelf en van je hond in kleine stapjes kunt veranderen.

 

Omdat het om een nieuwe interventie gaat zijn wij op zoek naar mensen die willen deelnemen aan de eerste pilotgroep. Deelname is gratis als je voldoet aan de volgende voorwaarden

  • Je hond heeft minimaal 10% overgewicht
  • Je bent de hoofdopvoeder van je hond
  • Er is geen sprake van een aandoening die de oorzaak is van het overgewicht
  • Je bent gemotiveerd om jouw gedrag en dat van je hond te veranderen
  • Je huisgenoten ondersteunen deze verandering

 

Schrijf je snel in, we hebben slechts 10 plaatsen beschikbaar. Wie het eerst komt wie het eerst maalt.

 

 

 

Judith Palinckx

Leefstijlcoach